Za 32 projekta za fondove EU država daje 32 mil. kn

Bez autora
Jul 10 2012

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić danas je sa 50 predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave i razvojnih agencija potpisao sporazume o dodjeli tehničke pomoći u ukupnom iznosu od 30 milijuna kuna. Riječ je, naime, o potporama u sklopu programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova EU u kojemu su odabrana 32 spremna projekta javne, poslovne, turističke i kulturne infrastrukture s ukupnim investicijskim potencijalom od oko 500 milijuna eura ili 3,5 milijardi kuna. Nijedan od tih projekata nije vrijedan manje od milijun eura. Najviše, čak 20 projekata, iz područja je turizma povezanih sa sportom, obrazovanjem i zdravstvom kojima će se podići konkurentnost hrvatskog turizma i društva u cjelini.

Za 32 projekta za fondove EU država daje 32 mil. knPotpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić danas je sa 50 predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave i razvojnih agencija potpisao sporazume o dodjeli tehničke pomoći u ukupnom iznosu od 30 milijuna kuna.

Riječ je, naime, o potporama u sklopu programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova EU u kojemu su odabrana 32 spremna projekta javne, poslovne, turističke i kulturne infrastrukture s ukupnim investicijskim potencijalom od oko 500 milijuna eura ili 3,5 milijardi kuna.

Na konferenciji za novinare koju je Grčić upriličio s ministrima poduzetništva i obrta Gordanom Marasom, znanosti, obrazovanja i športa Željkom Jovanovićem te zamjenikom ministra turizma Olegom Valjalom, rečeno je da nijedan od tih projekata nije vrijedan manje od milijun eura. Najviše, čak 20 projekata, iz područja je turizma povezanih sa sportom, obrazovanjem i zdravstvom kojima će se podići konkurentnost hrvatskog turizma i društva u cjelini, kazao je Valjalo.

Grčić se pak nada da će iduće godine potpora biti i viša jer će RH u drugoj polovici 2013. na raspolaganju biti 450 umjesto sadašnjih 140 mil. eura, a u punoj godini članstva i 1,1 milijardu. No, za to treba imati i 150% pripremljenih projekata u odnosu na alokaciju u danom razdoblju, kazao je.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik